Activiteiten en Bezienswaardigheden

In Winterberg barst het van de activiteiten en bezienswaardigheden voor een fantastische vakantie, ook in de zomer! Het maakt niet uit of je jong of oud bent, of je voorkeur uitgaat naar een sportieve of relaxte dagbesteding, voor iedereen is er wat te doen.

Activiteiten in Winterberg

Het Sauerlandse stadje is gelegen in een ontzettend mooi natuurgebied waar lekker gewandelt en gefietst kan worden. Daarnaast zijn er diverse attracties zoals de zomerrodelbaan en kartbaan, maar ook meer ontspannen activiteiten. Lekker zwemmen, naar de sauna of een massage bijvoorbeeld. Hieronder vind u een overzicht van de leukste activiteiten en bezienswaardigheden tijdens jouw vakantie!

Activiteiten

Wandelen

In de omgeving is een uitgebreid netwerk van zeer mooie wandelroutes inclusief de zeer bekende 155 kilometer lange 'Rothaarsteig'.

Wandelen
Mountainbiken

Een uitgebreid netwerk van uitgezette mountainbike-routes, een bikepark en er wordt ook nog gewerkt aan een trail route.

Mountainbiken
Klimmen

Klimmen en klauteren over diverse spectaculaire parcoursen die uitgezet zijn tussen de bomen inclusief diverse kabelbanen.

Klimmen
Zomerrodelbaan

Ook met mooi weer kun je rodelen op een spectaculaire rodelbaan van wel 700m! De rodelbaan is geschikt voor jong en oud.

Zomerrodelbaan
Zwemmen

Een overzicht van alle zwembaden en andere zwemlocaties in de buurt van Winterberg.

Zwemmen
Bowlen

Een gezellig potje bowlen? Dat kan op de locale bowlingbaan die nabij het station is gelegen.

Bowlen
Karten

Test je stuurmanskunsten en maak indruk op je vrienden of familie op één van de twee kartbanen. Er is zowel een outdoor- als een moderne indoorbaan op een steenworp afstand van Winterberg.

Karten
Bobsleeën

Een 60 seconde lange adrenalinerush over een van de snelste bobslee banen van de wereld. Onder begeleiding van een professionele stuurman haal je een topsnelheid van maar liefst 130 km/h!

Bobsleeën
 

Bezienswaardigheden

In Winterberg zijn diverse bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Er bevinden zich in de nabije omgeving drie fantastische uitzichtpunten. De 400 meter lange Panoramabrug, de Kahler Asten Toren  op één van de hoogste bergen in Sauerland en niet te vergeten de skischans!

Panoramabrug

Genieten van een spectaculair uitzicht, maar ook de optie om lekker te klimmen en klauteren op de Panoramabrug.

Panoramabrug
Kahler Asten toren

Een uitkijktoren op 862 meter hoogte is letterlijk en figuurlijk één van de hoogtepunten in de omgeving.

Kahler Asten toren
Skischans

De skischans is het icoon van Winterberg. Geregeld zijn hier jonge talenten te bewonderen die spectaculaire sprongen maken. Als de schans niet gebruikt wordt kunnen toeristen deze beklimmen.

Meer info
Home
Overnachten
Vakantieparken
Hotels
Appartementen
Hostels
Wintersport
Skigebied
Skipas
Skiles
Skiverhuur
Pistekaart
Sneeuwzekerheid
Webcam
Rodelen
Foto's
Activiteiten
Wandelen
Mountainbiken
Klimmen
Zomerrodelbaan
Zwemmen
Bowlen
Karten
Bobsleeën
Panoramabrug
Kahler Asten
Skischans
Tips
VVV Winterberg
Weekend Winterberg