In Winterberg barst het van de activiteiten en bezienswaardigheden voor een fantastische vakantie, ook in de zomer! Het maakt niet uit of je jong of oud bent, of je voorkeur uitgaat naar een sportieve of relaxte dagbesteding, voor iedereen is er wat te doen.

Het Sauerlandse stadje is gelegen in een ontzettend mooi natuurgebied waar lekker gewandelt en gefietst kan worden. Daarnaast zijn er diverse attracties zoals de zomerrodelbaan en kartbaan, maar ook meer ontspannen activiteiten. Lekker zwemmen, naar de sauna of een massage bijvoorbeeld. Hieronder vind u een overzicht van de leukste activiteiten en bezienswaardigheden tijdens jouw vakantie!

Wandelen

Wandelen

In de omgeving is een uitgebreid netwerk van zeer mooie wandelroutes inclusief de zeer bekende 155 kilometer lange ‘Rothaarsteig’.

Mountainbiken

Mountainbiken

Een uitgebreid netwerk van uitgezette mountainbike-routes, een bikepark en er wordt ook nog gewerkt aan een trail route.

Klimmen

Klimmen Kletterwald Winterberg

Klimmen en klauteren over diverse spectaculaire parcoursen die uitgezet zijn tussen de bomen inclusief diverse kabelbanen.

Zomerrodelbaan

Zomerrodelbaan

Ook met mooi weer kun je rodelen op een spectaculaire rodelbaan van wel 700m! De rodelbaan is geschikt voor jong en oud.

Zwemmen

Zwemmen

Een overzicht van alle zwembaden en andere zwemlocaties in de buurt van Winterberg.

Bowlen

Bowlen

Een gezellig potje bowlen? Dat kan op de locale bowlingbaan die nabij het station is gelegen.

Karten

Karten

Test je stuurmanskunsten en maak indruk op je vrienden of familie op één van de twee kartbanen. Er is zowel een outdoor- als een moderne indoorbaan op een steenworp afstand van Winterberg.

Bobsleeën

Bobsleeën

Een 60 seconde lange adrenalinerush over een van de snelste bobslee banen van de wereld. Onder begeleiding van een professionele stuurman haal je een topsnelheid van maar liefst 130 km/h!
Bobsleeën

Panoramabrug

Panoramabrug Winterberg

Genieten van een spectaculair uitzicht, maar ook de optie om lekker te klimmen en klauteren op de Panoramabrug.

Kahler Asten Toren

Kahlen Asten toren

Een uitkijktoren op 862 meter hoogte is letterlijk en figuurlijk één van de hoogtepunten in de omgeving.

St. Georg Skischans

Skischans

De skischans is het icoon van Winterberg. Geregeld zijn hier jonge talenten te bewonderen die spectaculaire sprongen maken. Als de schans niet gebruikt wordt kunnen toeristen deze beklimmen.