Altastenberg is een klein gezellig dorpje dat op nog geen 5 kilometer afstand van Winterberg gelegen is. Het ligt op een hoogte van bijna 800 meter en is daarmee het hoogst gelegen dorp in Sauerland. Altastenberg beschikt  over een eigen skigebied met 8 kilometer aan skipistes aan de voet van de Kahler Asten. Wat de meeste bezoekers naar dit plaatsje trekt is de rust, want het is er een stuk rustiger dan in haar buurplaats, terwijl wel alle activiteiten en faciliteiten binnen 5 minuten met de auto te bereiken zijn. Daarnaast kun je er ’s avonds langer van de zon genieten dan in de meeste plaatsen in de regio.

Skigebied

Skigebied Altastenberg

Hier vind je een overzicht van de verschillende afdalingen, hoe zwaar ze zijn, of ze beschikken over besneeuwingsinstallaties en kunstlicht, van welke skiliften je gebruik kunt maken en natuurlijk een plattegrond van het skigebied.

> Meer over: Skigebied

Skipas

Skipas Altastenberg

Er zijn diverse soorten skipassen afhankelijk van onder meer leeftijd, hoe lang je wilt skiën, of je met een groep bent en of je ook andere skigebieden wilt bezoeken. Alles over de prijzen, verkooplocaties en meer vind je hier.

> Meer over: Skipas

Skiverhuur

Skiverhuur

In Altastenberg vind je drie verschillende skiverhuurders waar je terecht kunt voor al het materiaal dat je nodig hebt. Hier vind je hun adres en contactgegevens.

> Meer over: Skiverhuur

Skischool

Skischool Altastenberg 2

De DSV skischool geeft les in o.a. skiën, snowboarden en sneeuwschoenwandelen voor jong en oud, waarbij persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staat.

> Meer over: Skischool

Rodelen

Rodelen

Er is een speciale rodelbaan met rodellift. Erg leuk als afwisseling op het skiën en vooral heel populair onder kinderen!

> Meer over: Rodelen

Parkeren

Kom je met de auto naar Altastenberg? Dan kun je gebruik maken van een van de 5 parkeerplaatsen die direct grenzen aan de skipistes, waar in totaal ruimte voor 730 auto’s. Deze worden duidelijk aangegeven met P1 tot en met P5. Houd er rekening dat je moet betalen bij P1. De overige parkeerplaatsen zijn gratis.

Kaart