De Kahler Asten Toren staat op de meest bekende berg van Sauerland, de Kahler Asten. De op 5 kilometer afstand van Winterberg gelegen berg is met haar 841,9 is het de op twee na hoogste berg in het Rothaargebergte. Alleen de Langenberg (843,2 m) en de Hegekopf (842,9 m) zijn iets hoger.

De 20 meter hoge toren is tegen betaling van €1,00 te beklimmen. Door een €1,00 munt in een automatisch poortje te gooien gaat deze open. Vervolgens kan een smalle wenteltrap van 60 treden beklomen worden om de top van de toren te bereiken. Hiervandaan is het mooie uitzicht over de berg en van de omgeving te bewonderen. Er staan diverse vaste verrekijkers die door de inworp van muntgeld te gebruiken zijn.

Toren1
Toren2
Toren3
Toren4

Eenmaal uitgekeken boven in de toren, dan kan de tweede trap naar beneden genomen worden die in het gezellige restaurant uitkomt. Er is zowel binnen als buiten ruimte om iets te eten en/of te drinken. Naast de toren en het restaurant bevind zich in het pand ook een uniek hotel (Hotel Kahler Asten) en een klein natuurmuseum.

Kahler-Asten
Foto: Ook in de winter is het uitzicht prachtig

Openingstijden

In de lente, zomer en herfst is de toren geopend van 9:00 uur ’s ochtends tot 18:00 ’s avonds. In de maanden november, december en januari van 11:00 tot 16:00 uur.

Parkeren

Bovenop de berg is het mogelijk om je auto te parkeren. Er is namelijk een ruime parkeerplaats.

Wandelen vanuit Winterberg

De Berg te voet beklimmen? Dat is mogelijk via een zeer mooie route. De Rothaarsteig loopt namelijk via Winterberg over de Kahler Asten. De afstand van het centrum tot de top van de berg en weer terug bedraagt ongeveer 10 kilometer.

Wandelroute naar Kahler Asten
Foto: Wandelroute naar de top van de Kahler Asten (Rothaarsteig)

Locatie

De locatie van de Kahler Asten toren is te zien op de onderstaande kaart.