Winterberg biedt uitstekende mogelijkheden om te mountainbiken. In het Sauerlandse laaggebergte is netwerk van uitgezette cross country routes, een bikepark en een trailpark. Daarnaast zijn er diverse fietswinkels en is het mogelijk om fietsen te huren.

Routes

In de omgeving van Winterberg is een groot aantal uitgezette cross country routes. De routes variëren beginnersniveau tot het niveau van geoefende fietsers. Met gele bordjes, waar het routenummer en de richting op staan, wordt de weg aangegeven. Een beschrijving van de routes vind je hier.

Bikepark

Het bikepark in Winterberg bestaat uit 10 verschillende parcoursen met sprongen, snelle bochten en spectaculaire afdalingen. Aan het eind van elke afdaling kunnen de mountainbikers met hun fiets in een stoeltjeslift weer omhoog. De parcoursen variëren van beginnersniveau (ook geschikt voor kinderen) tot zeer zwaar, waarbij bescherming en een speciale downhill-bike vereist zijn. Bij het bikepark is het mogelijk om een mountainbike te huren.

Meer informatie: www.bikepark-winterberg.de

Trailpark Winterberg

Trailpark

Het trailpark is met een lengte van 20km aan trails het grootste vrij toegankelijke uitgezette trail netwerk in Sauerland. Geniet van de uitdagende parcoursen allen of in een groep, als beginner of als gevorderde. Er zijn routes voor alle niveaus! Om precies te zijn 7, variërend van licht, gemiddeld tot zwaar.

Meer informatie: www.trailpark-winterberg.de

Verhuur

Downhill en freeride bikes kunnen gehuurd worden bij het bikepark. Wil je een Cross Country (oftewel een allround) mountainbike huren? Dan kun je terecht bij Pro Biker aan de ‘Am Waltenberg’ weg, een klein stukje ten oosten van het centrum. Naast een fiets huren kun je hier ook kleding en materialen kopen.

Meer informatie: www.pro-biker.de