Winterberg is bij uitstek geschikt voor een heerlijk weekendje of weg! Of het nu is om te skiën in de winter of om te wandelen, mountainbiken of gewoon lekker te ontspannen in de overige seizoenen, het kan er allemaal! Winterberg is vanuit een groot deel van Nederland binnen 3 uur te bereiken. Veel mensen nemen vrijdags vrij om twee halve dagen één volle dag door te brengen, maar het is ook zeker de moeite waard om vrijdags na werk (en/of school), of zelfs zaterdagochtend vroeg te vertrekken. Gezien de overbrugbare afstand kun je zelfs in een dag heen en weer, met nog genoeg tijd om van het Sauerlandse plaatsje en de omgeving te genieten.

Het barst van de leuke activiteiten en bezienswaardigheden. Er zijn zoveel dat je bij lange na niet alles in één weekend kan doen. Om die reden volgen hier een aantal tips voor de leukste dingen die je niet mag missen!

Skiën

Wanneer je in het winterseizoen gaat is het natuurlijk een must om lekker te gaan skiën, snowboarden of rodelen! Er is 90 dagen per jaar sneeuwgarantie, indien nodig met een beetje hulp van de 260 sneeuwkannen!

Panoramabrug

Geniet van een prachtig uitzicht in combinatie met een aantal klim toestellen, wat het ontzettend leuk maakt voor jong en oud! Aan het eind van de brug kun je kiezen om via een trap of een glijbaan naar beneden te gaan.

Klimmen en Klauteren

Tussen de bomen vlakbij de ‘belevinissenberg’ zijn diverse klim en klauter routes tussen de bomen uitgezet. Test je behendigheid en dapperheid met de vele obstakels en kabelbanen!

Wandelen

In de omgeving van Winterberg is een groot netwerk van wandelroutes door het mooie Sauerlandse berglandschap. Van kortere ‘vlakke’ routes tot de beroemde 155 kilometer lange ‘Rothaarsteig’!

Overnachten

Zeker in het winterseizoen zijn de beste accomodaties ruim van tevoren volgeboekt. Dus wees er snel bij! Hier vind je meer informatie over: